fbpx

Börsijutud #66: kuidas hallata aktsiaportfelli riske pikaajalise investorina

Värske episood saatest “Börsijutud: investor vs kaupleja” on väljas ja vaatamiseks üleval.

Saatekuulaja Mati küsis ühe väga hea küsimuse, mida pakkisime nii investori kui kaupleja vaatenurgast lahti pea terve saate.

See küsimus puudutas osta-hoia investori rollis olles aktsiaportfelli riskijuhtimist ja ka seda, millal võtta kasumeid ja millal ning kuidas kaitsta end kahjumite eest.

Jutuks tuli ka see, et kas investorina osta selle ettevõtte aktsiaid, mille tooted/teenused meile tegelikult ei meeldi või on hoopis päris vastukarva.

Börsijutud: investor vs kaupleja episood #66

Kõik Börsijuttude episoodid leiad ka audio formaadis ja seda Spotify for Podcasters keskkonnast sellelt lingilt. Kuulata saad läbi Spotify, Apple Podcasti, Google Podcasti.

Saadet saad vaadata ka otse Börsijuttude Youtube’i kanalil.

Värsked postitused, uudised ja sooduspakkumised otse sinu postkasti!

Comments

  1. Annika says

    No mu arust see on siililegi selge, et Markuse-sugusel kauplejale ehk aktviisel jälgijal ja tegutsejal ongi palju lihtsam oma reeglid paika panna ostule-müügile ja siis muudkui tegutseda jooksvalt. Raskeks lähebki just neil, kes tahaksid põmst igavesti ühte aktsiat hoida (oli see Buffet, kes ütles, et tulebki valida väärt aktsiad portfelli ja mitte kunagi müüa). Kuhu sel juhul need reeglid panna ja turukõikumiste kiusatusest jagu saada – ala nagu see NVIDIA isegi mõne aastane kõikumine ja trendimine siin näitena oli toodud. Kas oleks siiski hoidjatel ka mõistlik kasvõi osaliselt sellest 500%-lisest tõusust kasu lõigata?

    • Dividend Investor says

      Aitäh, et oma mõtteid jagasid! Küsin vastu, et samas kuhu see osaliselt tõusust kasu lõikamise piir panna? Kas +100%? +500%? Või hoopis +1000%? Mida aeg edasi, seda rohkem näen oma portfelli pealt, et paarisaja protsendiga plussis olevat aktsiat justkui ei olegi olnud mõttekas müüa. Pigem nõrkuste pealt juurde osta.

      Eks eraldi teema on erinevad meemiaktsiad ja potentsiaalsed mullid. Seal on tagantjärele tarkus ju alati see, et oleks võinud sõidu kaasa teha ja “tipus” välja tulla 🙂

      • Annika says

        No vot ma ka ei tea, kas ja kus piir on:D Kas higistades vaatad, et voh kui palju aktsia nüüd tõusnud peale paari aastat paigalseisu või isegi miinust ja et nüüd võiks ometigi natuke kasu ka olla. Ma ise müüsin oma väikese Swed Robur Technology fondi siiski maha kevadel ja otseselt ei plaani seda enam uuesti ka nagu osta; läheb ilmselt mõne ETI-i tarbeks see praegu.

Speak Your Mind

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.